Shopping cart contents0  products - Total 0.00 €

Talven hiihtovaelluksetTalven lumikenkäily- ja aktiviteettiohjelmat | Kesän melonta, patikointi, maastopyöräily | Kalenteri | Sijainti  | Ota yhteyttä

  

Hiihtovaellus Pallas-Hetta, 90 km,  3 päivää


skiing_near_pallas.pngUnohtumaton kolmen päivän hiihtovaellus läpi Pallas-Yllästunturin kansallispuiston erämaisten metsien ja tunturipaljakoiden.  Sinun ei tarvitse huolehtia ruuanlaitosta tai tavaroiden kuljetuksesta. Opastetulla ja huolletulla vaelluksella mukaasi tarvitset vain päivärepun, jossa lounaaksi tekemäsi eväät ja muut päivän aikana tarvitsemasi varusteet.


Päivämatkat ovat 27-32 km vaihtelevassa maastossa. Hiihdämme sekä latukoneiden tekemillä leveillä baanoilla että  meitä varten vedetyillä kapeammilla metsäladuilla. Tuulen tuivertamilla tunturiosuuksilla sivakoimme olemassaolevaa uraa pitkin. Pidämme päivittäin pidemmän lounastauon mökissä tai laavussa. Muuten tauotamme vaellustamme ryhmän tuntemusten mukaan. Illalla majapaikassa sauna ja illallinen.


Tutustumme alueen luontoon ja perinteisiin  oppaan johdolla sekä Pallas-Ylläs kansallispuiston luontokeskuksissa Pallaksella ja Hetassa. Luontokeskuksen näyttelyt ja esitykset vievät Sinut ainutlaatuisen tunturiketjun elämään kaikkina vuodenaikoina, ennen ja nyt.

Päiväohjelma

1. päivä: Aloitamme vaelluksemme aamulla Rauhalasta. Tarkistamme ensiksi hiihtovarusteet ja jätämme muutvarusteet huoltokuljetusta varten. Hiihdämme Rauhalasta Pallastunturille. Vierailemme kansallispuiston luontokeskuksessa Pallastunturilla, jossa tutustumme näyttelyyn ja multimediaesitykseen sekä pidämme lounastaukoa. Hiihdämme tunturijonon itäpuolta Harrisaajoon. Sauna, illallinen ja yöpyminen mökissä Harrisaajossa. Päivämatka n. 31 km.


2. päivä: Hiihdämme Vuontisjärven kautta ylös tunturiin Hannukuruun, jossa pidämme taukoa tulistellen. Jatkamme matkaa tovin tunturissa josta laskemme alas naavaisiin metsiin. Sivakoimme ohi Pippovuoman suon ja ylitämme Ounasjoen, minkä jälkeen saavumme majapaikkaamme. Sauna, illallinen ja yöpyminen mökissä Ketomellassa. Päivämatka n. 32 km.


3. päivä: Hiihdämme alkuun läpi metsien ja jänkien, kunnes saavumme tunturiin. Jutaamme Ounastunturin ja Pyhäkeron lomitse kohti Ounasjoen alkulähdettä Ounasjärveä ja sen takana siintävää Hetan kylää. Hetasta autokuljetus takaisin Rauhalaan. Illallinen Rauhalassa. Päivämatka n. 27 km.


Ryhmäkoko: 5- 12 henkeä,  kesto: 3 päivää / 2. yötä   (sunnuntai-tiistai, torstai-lauantai), lähdöt: Opastuskieli englanti/suomi, suomenkielinen opas

Hintaan sisältyy: kolme opastettua hiihtopäivää, aamupala, retkilounas/evästys, päivällinen, yöpymiset ja sauna mökeissä, varusteiden kuljetukset yöpymispaikasta toiseen, kuljetus Hetasta Rauhalaan.

Lisäoptiot: Yöpyminen Rauhalassa 2 hengen huoneessa. Sisältää aamupalan, evästarpeet (lounasvoileivät) ja illallisen. 65 €/ henkilö.

Varusteet
Päiväreppu, makuupussi, hiihtovarusteet, voiteet, säähän ja soveltuvat vaatteet, sisäkengät
mökkiöitä varten ( lipposet), muut talvikengät saunaretkeä ym. ulkoilua varten, peseytymisvarusteet, pyyheliinat,
 tasku-/otsalamppu, henkilökohtaiset lääke/ensiaputarvikkeet,termospullo

Varaamme oikeuden säästä ja muista seikoista johtuviin pieniin muutoksiin koskien reittiä ja majoitusta.

Tee varaus

 

skiers.png

winter.pngskiers2.png